četvrtak, 11. listopada 2018.

KUMOVI & KUMOVANJA

POTICANA STANOGRADNJA

U VRHU RANG LISTE ZA POS-ov STAN U ROVINJU kum gradonačelnika Marka Paliage Donald Schiozzi

(M. MIJOŠEK)

*Rovinjci na društvenim mrežama prozivaju Schiozzija, ravnatelja Lučke uprave Rovinj, koji se nalazi na petom mjestu rang liste za kupnju POS-ovog stana* Schiozzi kaže da je zgrožen komentarima, da ima dvoje djece i da ne može kupiti stan po tržišnoj cijeni G radonačelnik Paliaga ističe da je ponosan na to što mu je Schiozzi prijatelj te da ni na koji način nije utjecao na sastav i redoslijed liste
Preliminarna lista s imenima i prezimenima građana, potencijalnih kupaca POS-ovih stanova u Rovinju, koji će se graditi na području Štange u novom, četvrtom objektu s 30 jedinica, izazvala je lavinu komentara. Društvene su mreže eksplodirale iz razloga što se na popisu onih koji žele povoljno kupiti stan, kvadrat kojeg se trenutačno procjenjuje na 1.700 eura (rovinjski prosjek je oko 2.500 eura), našlo ime ravnatelja Lučke uprave Rovinj Donalda Schiozzija.
Po mišljenju komentatora na Facebook stranici "Rovinjske žalbe", njemu tu nije mjesto. Schiozzijeva prijava i visoko peto mjesto na rang listi, koje znači da će vjerojatno dobiti pravo na kupnju stana, pojedinim Rovinjcima poslužilo je kao pokazatelj da u gradu Svete Eufemije nije sve čisto i da se rang lista određuje po pristranim kriterijima.
Schiozziju se, uz obiteljsko stablo i funkciju koju obnaša u instituciji pod kontrolom Županije, kao otežavajuće okolnosti nabraja s kim se druži, što je radio i kome će morati zahvaliti za stan. Naime, Schiozzi i gradonačelnik Marko Paliaga su kumovi i zbog ovog slučaja su pod posebnom pažnjom javnosti.

Nema komentara:

Objavi komentar