četvrtak, 14. srpnja 2016.

IZ DORAĐENIH TEKSTOVA


SUBOTA, 9. SRPNJA 2016.
 Sa ove Web sranice
Rezime'ovog bloga , koji se uspeo kvantitativnim postovima, često na račun kvalitete, od nekih 8 tisuća postova, sa skoro pedeset tisuća čitanih stranica s  raznih zemalja, bio je, i ostao namijenjen oštrenju društvene spoznaje, da je devetnaesto stoljeće, kao jedno od najplodnije čovjekove epohe iz čitave povijesti naše civilizacije,  zasnovane na temeljima klasnih podjela, čovjeka i ne čovjeka, na stvaratelja i njegovog parazita, na proračunsku  barabu i naivnog produktivnog  bića. I čija se bitnost tih međusobnih odnosa, u toku dvadesetog stoljeća, srozala  u dominantnu špicu planetarne barabe, kojom će  posve nadkriti  revolucionarnu cjelinu, stečenu civilizacijskim milenima njenih znanstvenih  kolosa: Marxa, Engelsa i De Leona.
Tamo gdje ovaj blog biva manjkavo nedorečen, nadati se da pred njime stoji pravo mnoštvo intelektualnih vertikala, koje su vlastitim umijećima u  mnogome već pridonijeli- jednoj kakvo-takvoj ravnoteži između zdravog razuma i njegovog potpunog tonuća prema anarhoidnom  ambisu ljudskog roda.
Između reformatorske zvijeri Druge i Treće Internacionale- socijaldmokratsko marksističke piladi, i lenjinističko nacionalnih i ističkih zasebnosti, što tvore  jednu od najljuće klasne špice: Hitlerove , Staljinove i njihove sljedbeničke   klasne manije; koja je , zajedničkim naporom, ad hok, uspjela  istrijebiti stotinjak milijuna nedužnih ljudskih žrtava.
Sve to u nadolazećoj tehnološkoj komputerizaciji. Čišćenja njenog terena destermilizacijom viška radne snage, kao ljudskog nus produkta: Crnčuga, Manjinskih etnika i etika.  Krivo vjernika, i Skitničkih lumpena, koji se danas masovno slijevaju koritnim tokovima ove lijepe planete. Ni kao živo ljudsko biće, ni kao njegovo vegetativno  čudovište,  koje će već sutrašnjeg dana biti iznova rastrojeno  na herojske boje, na vjerske pokornike. Na razbojnike, i svece . Na optužene -  ničemu i nikome više  korisne objekte.
Na izgnanike od samog sebe, od društva koje ga je modeliralo kao takvog.
 Bacani u klasni kontejner za smeće.


www.severinomajkus.com    

Nema komentara:

Objavi komentar