subota, 23. srpnja 2016.

ŠTO DA SE RADI ?


Da bi se zaustavio taj opći potop stvaralčkih masa svijeta, čiji se završni čin klasnog gutaća ljudskog fleša popeo u svoj posljednji zločinački stadiji največi razmjera, počev sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Potrebno bi bilo da se prvo svega stavi pod  mikroskop znanstvena analiza: koliki je broj komputerskih jedinica, od tada na ovamo bio smješten na iskopavanje novog društvenog korita, kojim  će se otvoriti jedna od naj večih brana u povijesti ljudskog roda, na njegov kolosalni potop - gotovo bibljiskih razmjera
Tamo gdje se 20. stoljeće pokazalo nedovoljno efikasno, da se Prvim i Drugim svjetski osvajačim ratovima, Hitlerom i Staljinom, Hirošimom i Nagasaki, počisti onaj Sveti gral klasnog apsolutizma, te se dezinfecira svetom vodicom Liberalne demokracije, grabljenom iz zdenca od stotinjak milijuna žrtveničke ljudske krvi, bilo je potrebno današnje  revolucionarno doba opće komputerizacije - da se prenamjeni  u vlastitu suprotnost.

Da se pravovremeno preinači devetnaeso stoljetnu pojavu revolta protiv posljedica otkrića parnog stroja, koji je svojevremeno potapao tisuće radnih mjesta; upravo time da se danas rađe potapa višak radne snage, kao ljudski fleš, i nastavi sa daljnjim tehnološkim razvojem do mjere da se kapitalistička neman posve oslobodi problematičnog ljudski nepredvidljivog kaprisa.
 Pretvaranjem dijelova proizvodnih stvaralaca – stjeranih u skitničke horde lumpena, i prestrojavanjem u crne koljaće ISIS-a, koji će taj sjeciglavi posao najbolje izvesti, a da se kapitalistička neman ni najmanje ne mješa u posao svoga unajmljenog posloprimca.
Jer, samo je dotle, valjda,  stigao suvremeni klasni čovjek.


www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar