utorak, 12. srpnja 2016.

KLASNA METASTAZA GUTA OLIMP

Hrvatski reprezentativac jučer prekinuo odmor i došao na ispitivanje u Zagreb

    AUTOR: 
    • Željko Petrušić
  •  OBJAVLJENO: 
  • 12.07.2016. u 08:43
Zagreb, 030912.
Danas je u zracnu luku Pleso, iz Madrida, preko Dubrovnika, dosao nogometni reprezentativac i odnedavno igrac madridskog Reala, Luka Modric sa suprugom Vanjom i sinom Ivanom. Luka Modric dosao je na pripreme Hrvatske nogometne reprezentacije.
Na fotografiji: Luka Modric sa suprugom Vanjom i sinom Ivanom u zracnoj luci Pleso.
Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
Admir Buljubašić / CROPIX
Hrvatski reprezentativac i nogometaš Real Madrida Luka Modrić jučer je ponovno ispitan u prostorijama USKOK-a u Zagrebu, u istrazi koja se vodi protiv Zdravka Mamića i ostalih okrivljenika u slučaju izvlačenja gotovo 80 milijuna kuna iz Dinama.
Službenu potvrdu ove informacije nije bilo moguće dobiti, no Modrićev dolazak u ured DORH-a u Gajevoj ulici vidjelo je više osoba. Prema njihovim riječima, Modrić je otprilike sat vremena kasnije sam napustio USKOK. Po svemu sudeći, ispitao ga je zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković.

Drugo svjedočenje

Modrić je, kako smo već detaljno izvještavali, lani svjedočio o okolnostima svog transfera iz Dinama u Tottenham 2008. godine i podjeli isplaćene odštete od 21 milijun eura. Naime, Dinamo je Modriću, prema odobrenju okrivljenih šefova kluba, isplatio 50 posto odštete, koju je Modrić većim dijelom proslijedio Zdravku Mamiću i članovima njegove obitelji. U tom je iskazu Modrić potvrdio istražiteljima da je aneks ugovora, prema kojemu je imao pravo na polovicu odštete, potpisao tek nakon transfera. Također je opisao kako je Mamiću i njemu bliskim osobama od dobivenih sredstava predao u gotovini oko 50 milijuna kuna.
Za sebe je zadržao dio novca, oko deset milijuna kuna, za koje je smatrao da mu pripadaju, ali je rekao da ih je spreman vratiti ako se utvrdi da nije imao pravo na njih. U ovom slučaju USKOK je već podigao optužnicu protiv Mamića i ostalih pred Županijskim sudom u Osijeku.
U međuvremenu su otvorene još dvije istrage u kojima je jedna od točki optužbe opet vezana uz Modrićev transfer u Tottenham. Naime, osim što je iz Dinama otišlo 50 posto odštete, Dinamo je za Modrićev transfer isplatio i tzv. posredničku proviziju. Još 2,2 milijuna eura plaćeno je off-shore tvrtki Real Sports Management UK Llp. sa sjedištem u Londonu za usluge posredovanja u Modrićevu transferu. USKOK smatra da se radilo o plaćanju po fiktivnom računu radi izvlačenja novca iz Dinama. Plaćanja je odobrio Zdravko Mamić. Prema optužbi USKOK-a, iza tvrtke Real Sports kriju se suokrivljeni Sandro Stipančić i Igor Krota

Nema komentara:

Objavi komentar