petak, 22. srpnja 2016.

POTSIJEČA NA FILM "ON THE BEACH"

KLASA SUCCESSOR

NAJSKUPLJI VOJNI PROJEKT U POVIJESTI BRITANIJE Novo oružje osigurat će im nuklearnu nadmoć

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 22.07.2016. u 13:28



Tam McDonald/MOD/Crown copyright / Wikimedia/Open Government Licence

HMS Vengeance, zadnja podmornica iz klase nuklearnih balističkih podmornica Vanguard



Početkom ovog tjedna Zastupnički dom britanskog parlamenta odobrio je zamjenu sadašnje Vanguard klase balističkih nuklearnih podmornica novom klasom, prikladno nazvanom Successor (nasljednik).
Ta nova klasa odobrena je unutar budžeta za strateške programe Ujedinjenog Kraljevstva, koji se odnose na održavanje i unaprjeđivanje nuklearnog programa Trident. U sklopu Tridenta se pak nalazi nuklearno oružje UK-a i podmornice koje nose balističke projektile s nuklearnim bojnim glavama.
Cjelokupni budžet za ove programe će do 2025. godine iznositi nešto manje od 44 milijarde funti (oko 58 milijardi dolara), piše Janes.com. Što se tiče sredstava koje će se ukupno potrošiti na izgradnju podmornica iz Successor klase, predviđa da je riječ o iznosu od 31 milijarde funti (skoro 41 milijarda dolara), s još 10 milijardi za "nepredviđene troškove" pisao je BBC.
***************************************
Komentar
Bruno Dalmatino Sičenica · 

Imat će super prevlast na moru ?!
Koja budalaština, majko mila.

NATO će ispaliti s tom podmornicom po gradovima Kine, Rusije, SJ. Koreje 4000 bojevih glava, a Kinezi i Rusi će ispaliti po gradovima Amerike, Europe, Japana jedno 3000.
Super prednost

Nema komentara:

Objavi komentar