utorak, 26. srpnja 2016.

IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU SDP-ovog MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE

IZVJEŠĆE O POSLOVANJU

DOKUMENTI TEŠKO TERETE JAKOVINU I BIVŠEG DIREKTORA Hrvatske šume oštećene za 400 milijuna kuna?

    AUTOR: 
    • Jutarnji list
  •  OBJAVLJENO: 
  • 26.07.2016. u 20:26
Zagreb, 250716.
Branimirova ulica.
Saborski zastupnik SDP-a Tihomir Jakovina dao je izjavu za medije ispred Hrvatskih suma povodom isplacenih premija vodecim ljudima Hrvatskih suma.
Foto: / CROPIX
Bruno Konjevic / HANZA MEDIA

Tihomir Jakovina

Portal Index objavio je kako je bivši ministar Tihomir Jakovina 7. srpnja 2014. godine dobio izvješće o poslovanju Hrvatskih šuma u kojemu ga se upozorava na prekomjernu sječu šuma te sklapanje 330 štetnih ugovora o prodaji drvnih proizvoda. U njemu se procjenjuje da su Hrvatske šume tim ugovorima oštećene za 400 milijuna kuna.
“Provedbom inspekcijskog nadzora počevši od listopada 2013. u predmetu obavljanja sječe za izvršavanje sječive drvne zalihe za desetogodišnje razdoblje (od 2006. do 2015.) u državnim šumama kojima gospodare Hrvatske šume, utvrđena su nedopuštena odstupanja i redovita godišnja prekoračenja sječa u količinama većima od 1,000.000 m3 godišnje, izvršenim na neplaniranim površinama šuma na području srednje i gorske Hrvatske, poglavito na području Uprava šuma podružnica Zagreb, Bjelovar, Koprivnica, Nova Gradiška, Sisak, Karlovac i Delnice”, stoji u izvješću u kojem se navodi da se prekomjerna sječa odnosila na debela stabla vrijednih vrsta drveća poput hrasta lužnjaka i kitnjaka, divlje trešnje, poljskog jasena, obične jele i smreke, i to radi proizvodnje kvalitetnih drvnih sortimenata čija potražnja stalno raste na tržištu drvom i proizvodima od drva.
********************************
Lijevi ili Desni, svi su oni izvučeni iz društvenog dna, svijesno, podlo, kukavički plošno, i kriminalno.
www.severinomajkus.com  

Nema komentara:

Objavi komentar