ponedjeljak, 11. srpnja 2016.

PO ZLU NENADMAŠIVI

HANZA MEDIA

Bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i sadašnji ministar Davor Romić

Ništa - pa ni sigurnost građana - nisu toliko bitni kao što je to poljoprivreda.
Tako barem proizlazi iz statistike Ministarstva uprave koja je otkrila kako je Ministarstvo poljoprivrede rekorder po broju otvorenih ispostava i podružnica.
Ima ih nevjerojatnih 277, najviše od svih središnjih tijela državne uprave, raštrkanih Lijepom našom, u koju se čak i češnjak uvozi iz daleke Kine.
Dapače, Ministarstvo poljoprivrede po broju ispostava i podružnica nadmašilo je čak i drugorangirani MUP koji ih broji tek nešto malo više od 200, dok se na treće mjesto popelo Ministarstvo zdravlja.
Ironija je tim veća što podaci koji se odnose na Ministarstvo poljoprivrede ne uključuju podružnice i ispostave koje diljem zemlje imaju sve ostale poljoprivredne agencije, zavode ili službe, a u kojima se agrobirokracija, pisali su to u nekoliko navrata Jutarnji list i Globus, proširila poput pljeve.
Kako su nam dodatno pojasnili u Ministarstvu uprave, svako središnje tijelo državne uprave samo izrađuje prijedlog uredbe o unutarnjem ustrojstvu, a Ministarstvo uprave na njega potom samo daje mišljenje o usklađenosti u odnosu na Zakon o sustavu državne uprave.
“Svaki čelnik tijela koji njime upravlja i odgovoran je za njegov rad predlaže unutarnje ustrojstvo tijela u odnosu na vrstu ustrojstvenih jedinica, njihov broj i mjesta u kojima se ustrojavaju na način na koji smatra da se poslovi iz djelokruga tog tijela mogu učinkovito obavljati”, pojasnili su nam u Ministarstvu uprave..
Ovi iz poljoprivrednog sektora, dakle, odlučili su da im je za učinkovit rad potrebno čak 277 ispostava i područnih jedinica u kojima je danas zaposleno 489 službenika i namještenika (čitavo Ministarstvo poljoprivrede broji ih gotovo tisuću).

Nema komentara:

Objavi komentar