utorak, 12. veljače 2019.

BORKA PETROVIĆ


PIŠE BORKA PETROVIĆ

Još jedna gradska štorija JAVNO SPALJIVANJE ISKAZNICA IDS-a



Mi smo danas podijeljeni između dva svijeta - on linea i off linea. Spojeni smo ili nismo spojeni. On line život je uglavnom bez rizika, životnih rizika, smatrao je svjetski poznati poljski sociolog Zygmunt Bauman. Stoga nije ni čudo da se u bespućima interneta svašta događa. Primjerice, na Facebooku je nedavno kreiran događaj pod nazivom "Javno spaljivanje članskih iskaznica IDS-a". Zanimljivo, nema što. Spaljivanje na Forumu zakazano je na rođendan ove regionalne stranke, u četvrtak, upravo na Valentinovo, praznik ljubavi. Organizatori događaja navode: "Nije grijeh pogriješiti, grijeh je ne priznati pogrešku i nastaviti živjeti u zabludi".
Svoju zainteresiranost za događaj iskazalo je do jučerašnjeg dana 618 ljudi. Bilo bi ih i više, no neki vele da oni nemaju što spaliti jer naprosto nisu članovi ove stranke. Ali doći će gledati. Drugi pak smatraju da za nas jednostavno nema pomoći.
- Ja ne razumijem svrhu tog spaljivanja. Svi glavni cirkusanti ostaju, oni ne mijenjaju dušu niti svoje prljave namjere, samo masku. Jel' vrijeme maškara ili nije? Obalu će nam prodati, brodogradilište nestaje! Kada su se dobro obogatili i izvukli svu korist od kartice, sada će je spaliti? Zarađeni novac, koji im je omogućila upravo kartica, neće vratiti, napisao je svoje promišljanje ispod događaja jedan od Facebookovaca, vjerojatno ne shvaćajući ironiju događaja i da članova te stranke na Forumu sigurno neće biti. No, tko će ga znati.
Čudan je taj internet na kojem se živi život bez rizika. Vrlo je lako ovdje pronaći prijatelje i istomišljenike, nikada se ne osjećate usamljeno, bez obzira na stav. Ako vam se ne sviđa stav jednih korisnika, jednostavno prestanete komunicirati s njima, "unfrendate" ih. Bez pojašnjavanja. Stvarnost je pak posve drugačija, za stvaran život treba imati hrabrosti.

Nema komentara:

Objavi komentar