četvrtak, 28. veljače 2019.

SUSTAVNI CINIZAM : "DRŠ'TE LOPOVA"

NASTRADALA DJECA

MINISTRI NA NOGAMA ZBOG HOROR SLUČAJA NA PAGU Kujundžić: 'Stanje se ozbiljno komplicira kod jedne curice. Vladin zrakoplov je spreman'

    AUTOR: 
  •  OBJAVLJENO: 
  • 28.02.2019. u 14:00
CROPIX

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je u četvrtak da osobno ide na Pag gdje je muškarac jutros bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće, kako bi iz nekih kontradiktornih informacija osobno vidjela što se dosad učinilo ili nije učinilo i je li bilo propusta iz njezinog resora.
'Tražili smo telefonom i mailom neke informacije, međutim ovo mi je zasad prioritet, dok ne izvršimo inspekcijski i stručni nadzor, dok se osobno ne uvjerim u to jesmo li kao stručni radnici centra učinili sve da zaštitimo svoje obitelji koje su nam povjerene. Iz nekih kontradiktornih informacija zaista želim to vidjeti. Ovo je prestrašan događaj i ne bih mogla ostati u Zagrebu mirna', kazala je Murganić novinarima nakon sjednice Vlade.
'Ako je sustav učinio propuste, želim se u to uvjeriti, obavijestiti javnost i poduzeti sankcije', rekla je.
Naglasila je da se sustav ne može uvijek okriviti "jer nije ni sustav svemoguć". "Ali ako je sustav, konkretno govorim o svom resoru, učinio propuste, želim se u to uvjeriti, obavijestiti javnost i poduzeti određene sankcije", poručila je Murganić.
Kazala je da dolje ide upravo zbog informacija da je već bilo prijava za tu obitelj zbog nasilja. "Znate kad nekoga zovete na telefon pa to nije to. Prevažno mi je da ne bih otišla dolje vidjeti prije svega djecu, informirati se o njihovom zdravlju i vidjeti što smo dosad učinili ili što nismo učinili i što sada ubuduće moramo učiniti", istaknula je.

Nema komentara:

Objavi komentar