nedjelja, 24. veljače 2019.

KLASNOM BESRAMU PARIRAJU SAMO KATOLIČKI ZLOČINI

VERONICA OPENIBO

Afrička opatica ozbiljno kritizirala biskupe: Kako su svećenici mogli šutjeti, prikrivati ta zlodjela?

  • Autor: M.P./Hina
  • Zadnja izmjena 23.02.2019 13:04
Papa Franjo na summitu 'Zaštita maloljetnika u crkvi' koji se osvrće na pedofiliju i zlostavljanja
Papa Franjo na summitu 'Zaštita maloljetnika u crkvi' koji se osvrće na pedofiliju i zlostavljanja
Izvor: Pixsell / Autor: ©VATICAN POOL/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
Afrička opatica kritizirala je u subotu na konferenciji u Vatikanu katoličke biskupe zbog mnogih pogrešaka u rješavanju krize zbog seksualnog zlostavljanja te rekla da Crkva mora priznati svoju 'osrednjost, licemjerstvo i samodopadnost'.
Sestra Veronica Openibo, Nigerijka koja je radila u Africi, Europi i Sjedinjenim Državama, govorila je mekim glasom ali je imala snažnu poruku za prelate koji su sjedili pred njom.
'Objavili smo Deset zapovijedi i pokazujemo se kao čuvari moralnih standarda i vrijednosti i dobrog ponašanja u društvu. Ponekad licemjeri? Da! Zašto smo šutjeli toliko dugo?', pitala je.
Openibo je održala govor na početku pretposljednjeg dana vatikanskog summita koji je okupio oko 200 crkvenih velikodostojnika, a koji je sazvao papa Franjo kako bi se suprotstavili pošasti, rekao je, seksualnog zlostavljanja među klerom.
Izravno je rekla papi Franji, sjedeći blizu njega na podiju, da mu se divi jer je 'dovoljno skroman da promijeni mišljenje', da se ispriča i poduzme akciju nakon što je prvotno branio čileanskog biskupa optuženoga za prikrivanje zlodjela. Biskup je kasnije sam napustio službu.

Nema komentara:

Objavi komentar