ponedjeljak, 25. veljače 2019.

SA 2 ZVJEZDICE NA 5. SA 5 U STEČAJ ?!

Potpuna rekonstrukcija

Napokon kreće 100 milijuna kuna vrijedna obnova hotela Plitvice, koji će imati 5 zvjezdica

Zagreb, 280416.
Redakcija Jutarnjeg lista.
Novinarka Jutarnjeg lista Dora Koretic fotografirana sa izmisljenim zivotopisima koje je slala na razne natjecaje za posao.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
AUTOR:
OBJAVLJENO:
25.2.2019. u 15:36
plitvice,050498
hotel plitvice
foto: hrvoje zucko
Hrvoje Zucko

Hotel Plitvice

Unatoč činjenici da je riječ o najprofitabilnijem domaćem nacionalnom parku, trebalo je proći punih 19 godina da napokon dočekamo značajniju obnovu hotela na području Plitvica.
A njome će u prvoj fazi ciklusa rekonstrukcije smještajnih objekata profitirati hotel Plitvice u koji park, potvrdili su Jutarnjem, planira uložiti 100 milijuna kuna kako bi na tom području koje godišnje posjećuje više od 1,7 milijuna domaćih i stranih turista, napokon imali odgovarajuće hotelske kapacitete.
Jedno od najboljih ostvarenja poslijeratne domaće modernističke arhitekture, reprezentativno zdanje nastalo pod perom arhitekta Marijana Haberlea, trenutačno je samo sjena prvog jugoslavenskog hotela A kategorije, kojoj je pripadao neposredno nakon dovršetka gradnje 1958. godine: ima samo dvije zvjezdice, tijekom godina su na tom kulturnom dobru napravljene nedopuštene intervencije, a godine nemara učinile su objekt posve neprimjerenim za potrebe modernog, milenijskog posjetitelja.
- Hotel je u relativno lošem stanju, treba ga temeljito obnoviti i rekonstruirati, što obuhvaća radove na vanjskom, krajobraznom uređenju te unutarnjem, kao i obnovi i rekonstrukciji pročelja i krovišta. Rekonstrukcijom se planira podići kategorija hotela, za što je nužno povećanje veličine soba, što će dovesti do blagog smanjenja broja smještajnih kapaciteta. Hotel trenutačno ima kategoriju dvije zvjezdice. Rekonstrukcijom planiramo hotel Plitvice dovesti u status boutique hotela visoke kategorije od pet zvjezdica, potvrdili su Jutarnjem u Upravi parka.
Hotel Plitvice

Nema komentara:

Objavi komentar