ponedjeljak, 18. veljače 2019.

TRI KRVAVA DUHA SVETA KOJA ĆE AUTANAZIJOM OLAKŠATI PATNJU TOG JADNOG NARODA BOSNE

STRUKTURA NOVE VLADE

Dodik, Izetbegović i Čović u BiH otvorili pregovore o koaliranju

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 18.02.2019 18:24
Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović
Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović
Izvor: Pixsell / Autor: Montaža: Neven Bučević/tportal
Predsjednici tri najveće nacionalne stranke u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak su se sastali u Sarajevu kako bi pokušali dogovoriti strukturu buduće vlasti u toj zemlji no konkretnog rezultata nije bilo osim potvrde da će nastaviti razgovarati
Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik čije su stranke na izborima provedenim u listopadu 2018. pojedinačno dobile najveće povjerenje hrvatskog, bošnjačkog i srpskog biračkog tijela, sastali su se bez ranije najave no to nije predstavljalo posebno iznenađenje jer su Čović i Izetbegović prošlog tjedna potvrdili kako će s Dodikovom strankom praviti koaliciju na državnoj razini.
Čović je novinarima u ponedjeljak rekao kako je na dnevnom redu bila rasprava o mogućem sastavu Vijeća ministara BiH na čijem bi čelu, sukladno načelu etničke rotacije, trebao biti čovjek kojega predloži Dodikova stranka.
'Ne vidim razloga prolongirati odluku o imenovanju mandatara', rekao je Čović dodajući kako bi na narednom sličnom sastanku trebao uslijediti dogovor o tome tko će dobiti koji resor u novoj državnoj vladi.

Nema komentara:

Objavi komentar