petak, 15. ožujka 2019.

CRNE VIJESTI - ZA KOGA ?

Crne vijesti

Američki automobilski div otpušta 5000 radnika i želi uštedjeti stotine milijuna dolara

AUTOR:
OBJAVLJENO:
15.3.2019. u 17:40
Philippe Poutou, Anti-Capitalist Party (NPA) presidential candidate, attends a protest against job cuts with workers from the Ford Motor Co factory of Blanquefort, southwestern France, near the Finance Ministry in Paris, France, February 22, 2017. REUTERS/Charles Platiau - RC18C7B2A9C0
Charles Platiau / REUTERS

Arivska fotografija: Philippe Poutou vodi prosvjed ispred tvornice Forda u Francuskoj

Američki automobilski div Ford ukinut će 5.000 radnih mjesta u Njemačkoj kako bi uštedio najmanje 500 milijuna dolara, izvijestila je agencija dpa, pozivajući se na pismo direktora radnicima.
- Najava je sastavni dio Fordova restrukturiranja u Europi koje je najavljeno već u siječnju, a cilj mu je stvoriti uvjete da se ponovo posluje s pozitivnim rezultatom - kazao je Fordov glasnogovornik.
Ford u Njemačkoj zapošljava oko 24 tisuća radnika a najviše - 18 000 - u Koelnu.
Podsjetimo, Fordova operativna dobit u četvrtom je tromjesečju prošle godine pala pod pritiskom gubitaka u svim svjetskim regijama osim u Sjevernoj Americi, izvijestio je u četvrtak taj proizvođač vozila.
Fordov neto gubitak u četvrtom tromjesečju iznosio je 116 milijuna dolara, u odnosu na neto dobit od 2,5 milijardi dolara u istom tromjesečju 2017. godine, uglavnom zbog jednokratnih troškova umirovljenja i drugih troškova.

Nema komentara:

Objavi komentar