petak, 22. ožujka 2019.

ISTRIA U RALJAMA KLERO NACIONALISTIČKE DOGME HRVATA




Hoće li okupljalište istarskih studenata ostati u centru Zagreba? MINISTARSTVO ODLUČILO PRESELITI "ISTARSKI KLUB" IZ ILICE, studenti još čekaju sastanak s ministrom

 | Autor: Dubravko GRAKALIĆ


Nama nitko nije ništa poručio, niti nas je informirao usmeno ili pismeno. Mi čekamo sastanak s ministrom Marićem koji se trebao održati ovaj tjedan, ali je zbog njegovih obaveza odgođen za slijedeći, kažu iz Kluba studenata

Klub studenata Istre "Mate Balota" nalazi se, nakon više od pola stoljeća redovitog djelovanja u središtu Zagreba, u posve neizvjesnoj situaciji. Ministarstvo državne imovine koje vodi HDZ-ov Goran Marić obavijestilo je javnost kako će akademski klub Istrana biti preseljen na novu lokaciju "zbog pritužbi stanara", dok Uprava udruge studenata koji vode klub o tome nema nikakvih informacija.
"Nama nitko nije ništa poručio, niti nas je informirao usmeno ili pismeno. Mi čekamo sastanak s ministrom Marićem koji se trebao održati ovaj tjedan, ali je zbog njegovih obaveza odgođen za slijedeći", kažu u klubu, gdje su prilično zatečeni nastalom situacijom.
"Šalju nam se poruke preko medije, a mi želimo na normalan način dogovoriti svoje djelovanje u prostorijama koje se koriste više od pola stoljeća. Znamo da se stanari žale, čitamo i mi po portalima njihove izjave, ali u tome nema istine. Klub ima zvučnu izolaciju, zadnja rekonstrukcija bila je pred dvije godine i nema razloga za selidbu. Trenutačno čekamo sastanak s ministrom da vidimo kako dalje", kažu istarski studenti.
Redari i šankeri
Vodstvo kluba trudi se da ovih dana u Ilici 13 sve funkcionira uobičajeno. Upravo su raspisali interni natječaj za redare, čistače i šankere, te se program kluba redovito odvija.
S druge strane, u Ministarstvu državne imovine, koje je vlasništvo nad nekretninom preuzelo tijekom 2018. od Grada Zagreba, kažu da je ugovor o najmu prostorija "po sili zakona prekinut".
"Dobili smo mnoštvo pritužbi od stanara zgrade koji su se žalili na glasnu glazbu i uništavanje imovine, zbog čega smo zaključili da je najbolje rješenje i za stanare i za studente da se klub preseli", rekli su iz Ministarstva državne imovine, potvrdivši da se priprema sastanak ministra Marića i voditelja studentske udruge.
Priopćili su i da izvršena inspekcija koja je pokazala da je prostor u lošem stanju, ali ne postoje planovi za njegov zakup ili prodaju.
*****************************************************************************
Ovaj Blog
Nakon raznih Čačića koji su zatrovali Istru Plominom 2, skupim prekomorskim ugljenom. i današnjim stečajnim gušenjem Istarske privrede Uljanika. Drobljenje jedne nezavisne Istrie odvija se i u samom centru Zagreba.  Namjerom da se istarski klub  studenata preseli iz Ilice u neku vučiju jazbinu van gradske svetosti klero nacionalizma. Nadati se da se time dovodi u pitanje i sama Pazinska odluka iz 1943. godine, kojom se grupica bezimenih birtijaša, vođena hrvatskim nacionalistom svečenika Milaovića, Istru proglašava Jugoslvenskim Hrvatima, bez da se ovdje ikoga pita za njegovu suglasnost.
Slučajno ili ne, upravo nam je ovih dana nestala iz trgovina naša voljena  uskrsna  PINZA nadomještena hrvatskom POGAČOM.
Što slijedi iza toga, možda zapitati jedog nestajučeg  domorodca, -koji još samo sliježe ramenima:"JE TAKO I BOG"
"JE TAKO I BOG !"   

Nema komentara:

Objavi komentar