četvrtak, 21. ožujka 2019.

RADIMIR ČAČIĆ HOĆE STEČAJ ULJANIKA KOJIM ĆE POSVE SLOMITI PRIVREDU ISTRE

NEZADOVOLJSTVO RADNIKA BRODOGRADILIŠTA DOSEGLO VRHUNAC

Uljanikovci zavarili glavnu kapiju. Propuštaju samo koga oni žele. A to je, kažu, samo početak. NAJAVLJUJU DALJNJE AKCIJE  

 | Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
(D. ŠTIFANIĆ)

Ne prijetimo nikome, ali akcija uvijek ima reakciju i njihove akcije će izazvati akciju gladnih radnika i njihove djece. To je matematika. Na to su nas natjerali svojim zločinom nečinjenja. Ako je trebao biti kraj, zašto se kraj nije dogodio prije šest mjeseci, rekao je Samir Hadžić, član NO-a i neformalni radnički vođa
Poslovođa zavarivača Rade Stanković jučer je doživio najteži i vjerojatno najemotivniji trenutak u svojih 29 godina provedenih unutar Uljanikovih zidina. Upravo je on simbolički stavio ključ u bravu pulskog brodogradilišta, zavarivši vide na glavnoj kapiji. Radnici su jučer oko 14 sati blokirali kompletno brodogradilište, a jedini mogući ulaz u škver do daljnjeg je onaj na Bulevaru.
Nakon punih sedam mjeseci bez plaće, uljanikovci su od jučer ponovno u štrajku i tako će vjerojatno biti dok god država ne donese odluku - ili stečaj, ili restrukturiranje! Prolaz u pulsko brodogradilište moguć je jedino kroz manji ulaz na Bulevaru, kroz koji mogu proći vozila za hitne intervencije. Na taj način radnici predvođeni sindikatima žele još jednom napraviti pritisak na Vladu. Štrajk, u kojem sudjeluju radnici u svim Uljanikovim društvima, osim 3. maja, i blokada cijelog Uljanikovog kompleksa, trajat će dokle god Vlada ne donese odluku, a ono što radnici očekuju jest početak restrukturiranja. Ovo je ujedno najradikalnija akcija uljanikovaca, koji su potpuno svjesni da više nemaju što izgubiti, a ulaz u brodogradilište dozvoljavat će se isključivo radnicima i dijelu kooperanata.
**********************************************************************
Ovaj Blog

 Čaćić je naiprije, u suradnji sa Jakovčićem, posve zagadio termocentralu Plomin sa skupim prekomorskim ugljenom, i spriječio da se ista ukljući na jadranski plin, čija trasa prolazi uz sam Plomin. Nije mu bilo dosta, pa sada hoće da posve slomi privredu Istre stečajem Uljanika. Šanse za ta nedjela uvelike idu mu na ruku koristeći unutrašnje slabosti sindikalnih zagubljenika koji trate svoje dragocjeno vrijeme padajući na kolena pred Bogom i Čačićevom Državom klero nacionalista.
Čačić također dobro znade da se klasno društveni Sotona odvajkada nuždi isključivo na veliku hrpu.

Nema komentara:

Objavi komentar