srijeda, 20. ožujka 2019.

HRELJA: DRŽAVA JE GLAVNI PARTNER ULJANIKA


IDS I HSU TRAŽE NOVU ŠANSU ZA ULJANIK

Tulio Demetlika: Svaki put kad je Vlada nešto poduzela oko krize u Uljaniku to je bilo zakašnjelo, nedovoljno   i neadekvatno. ULJANIK JE POSTAO SINONIM ZA IGNORANTNOST I NEKOMPETENTNOST OVE VLADE

 | Autor: D. GRAKALIĆ

Snimio : D. ŠTIFANIĆ

„Nemojmo gledati Uljanik kao problematično poduzeće. Uljanik uz dobar management i dobar plan restrukturiranja može činiti čuda. Dajmo priliku Uljaniku da se vrati proizvodnji, jer je u 162 godine povijesti pokazao da može biti na svjetskom vrhu,” naglasio je Demetlika.
U očekivanju odluke o sudbini Uljanika – o čemu su istodobno s tiskovnom konferencijom IDS-ova saborskog zastupnika Tulia Demetlike i HSU-ovog predsjednika Silvana Hrelje raspravljali lideri vladajuće koalicije – pulski su političari još jednom poslali poruku da „Uljaniku treba dati šansi”. Na susretu s medijima na temu „Opstojnost hrvatske brodogradnje“ IDS-ov zastupnik Demetlika je danas istaknuo kako za njegovu stranku nema dileme da Uljanik zaslužuje jednak tretman kao i ostala brodogradilišta koja su bila restrukturirana prije nekoliko godina.
„Predstavnici Vlade ističu da će budućnost Uljanika odrediti politička odluka i to je ono što nas najviše zabrinjava jer svaki put kad je Vlada nešto poduzela oko rješavanja krize u Uljaniku to je bilo zakašnjelo, nedovoljno i neadekvatno. Uljanik je nažalost postao sinonim za ignorantnost i nekompetentnost ove Vlade,” kazao je Demetlika.
Tulio Demetlika ustvrdio je kako se Vlada tek ovih dana upoznala sa stanjem poslovanja u Uljaniku i to godinu i pol nakon što je IDS upozorio na tu situaciju. Vlada je ta koja je davala jamstva bez nadzora i kontrole, koja se više bavila prebacivanjem odgovornosti na lokalnu samoupravu umjesto da vodi računa o svojoj imovini, koja je ciljano izazvala štrajk radnika i tako prouzročila dodatne gubitke brodogradilištu te koja je cijeli ovaj slučaj vodila totalno netransparentno pa su se radnici o svojim sudbinama trebali upoznati preko medija – upozorava Demetlika.
„Nemojmo gledati Uljanik kao problematično poduzeće. Uljanik uz dobar management i dobar plan restrukturiranja može činiti čuda. Dajmo priliku Uljaniku da se vrati proizvodnji, jer je u 162 godine povijesti pokazao da može biti na svjetskom vrhu,” naglasio je Demetlika.
HSU-ov Silvano Hrelja istaknuo je da kao osoba koja je 14 godina radila u Uljaniku, mora reći da danas o brodogradnji govore svi oni koji ne razlikuju gdje je krma, a gdje pramac broda, odnosno ljudi koji nisu vidjeli tehnologiju kada brod klizne u more i ne mogu procijeniti što je to i koliko je to vrijedno.
„Ogromna je šteta učinjena i po ugledu hrvatske države i po ugledu hrvatske brodogradnje, stoga je u ovom trenutku prevažno spasiti esenciju hrvatske brodogradnje, a to je proizvodnja. Pri tome je ključni partner država,” zaključio je Hrelja.
********************************************************************************
A kamo ste to smjestili radničku klasu - koja je to sve stvorila, dok je  vi razbijate škatule u Saboru ?!

Nema komentara:

Objavi komentar