petak, 26. travnja 2019.

KOMENTAR JEDNOG ITALIANA: "IŠTRIA MILA ŠAMA ŠI ŠI KRIVA"

MILETIĆ I FLEGO NA "IGNORE"

PREMIJER I MINISTRI OBILAZE ISTRU ALI ČELNIKE IDS-A NITKO NIJE POZVAO. Svojim ignoriranjem Plenković se ne ponaša državnički i pokazuje što misli o Istri

 | Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
(M. MIJOŠEK)

"Nevjerojatno je ponašanje hrvatske Vlade i odnos HDZ-a prema Istri što su pokazali i tijekom današnjeg posjeta Istri. Kao župan ali i kao čovjek moram priznati da sam jako razočaran odnosom i potezima Vlade koja je po ne znam koji put potvrdila da se prema Istri ne ponaša jednako kao i prema ostatku Hrvatske", poručio je danas na konferenciji za novinare istarski župan Valter Flego koji je prozvao premijera Plenkovića zbog totalnog ignoriranja istarskih vlasti tijekom posjeta Vladine delegaciji Istri.
"To je prvi put da premijer dolazi u neki protokolarni posjet Istarskoj županiji, a da na niti jedan događaj kojem će premijer prisustvovati, nisu pozvani predstavnici Istarske županije. To je nevjerojatno i to u prvom redu nema veze s bontonom! To nije u skladu s ponašanjem državnika. HDZ je poručio što misli o našim građanima, a Istru žele poniziti i kazniti. Vlada je bezbroj puta svojim potezima isto tako dala do znanja da joj projekti u Istri nisu prioritetni, međutim naši su ljudi na to navikli i kao i mnogo puta dosad, trebamo se okrenuti k sebi i svom zajedništvu. Ima niz tema s kojima smo htjeli razgovarati s Plenkovićem, tu su i razni projekti koji su nam u interesu, no o svemu ne možemo govoriti jer nas nisu pozvali, kaže Flego. Najviše zamjera premijeru što i dalje totalno ignorira radnike Uljanika.
-Odnos svih dosadašnjih HDZ-ovih Vlada bio je loš, zapostavljali su razvojne projekte i diskriminirali nas ali toliko arogancije kao što ova Vlada pokazuje prema Istri, nikada nije bilo. Danas u velikom stilu dolazi premijer Plenković kako bi otvorio super luksuznu ACI marinu u Rovinju. Dolazi obilaziti gradilište Ipsilona, a što ne zna niti gradonačelnik Pazina, a ni ja pojma nemam. S druge strane, nedaleko od te luksuzne marine radnici Uljanika i dalje čekaju da im netko konačno kaže što će biti s njima! To što zavlače i ne donose odluke o Uljaniku možemo svakako okarakterizirati, no prije svega bih rekao da je to jedna neljudska, neodgovorna, štetna i nevjerojatna odluka, rekao je Flego. Sve je komentirao i predsjednik IDS-a i pulski gradonačelnik Boris Miletić.
-Totalno ignorirati radnike Uljanika u trenutku dok su premijer i ministri u Istri, je nevjerojatno! Ova Vlada nije pokazala niti minimum suosjećanja, štoviše mislim da su krajnje bahati i nepristojni. Umjesto bilo kakvog rješenja s Uljanikom, Vlada je to pretvorila u politički rat s Istrom kao najrazvijenijom hrvatskom regijom u kojoj HDZ nema politički utjecaj i koju na svaki način pokušava poniziti. Siguran sam da će lijepi sunčani dan Plenković iskoristiti da se slika među luksuznim jahtama, daleko od Pule i radnika Uljanika i svih onih koji već 18 mjeseci očekuju odluku države što misli o hrvatskoj brodogradnji, konkretno o Uljanik grupi i njihovoj sudbini, poručio je Miletić.

Nema komentara:

Objavi komentar