petak, 5. travnja 2019.

VALTER FLEGO


IDS ZA MJESTO U BRUXELLESU PLANIRA POTROŠITI MILIJUN KUNA 

FLEGO UBACIO U PETU BRZINU: Jede pomfrit u studentskoj menzi, slika se sa slatkim patkicama, provocira HDZ na Krčkom mostu

 | Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ


Što su izbori bliže, to aktualni župan na dnevnoj bazi izlazi s novom temom. Govori o gospodarstvu, poljoprivredi, zdravstvu, bio regiji, ekologiji, održivom razvoju, turizmu, IT industriji, obrazovanju, starima, mladima…
Iako službena kampanja za nadolazeće europske izbore još nije ni krenula, nositelj liste Amsterdamske koalicije, istarski župan i potpredsjednik IDS-a Valter Flego, ovih je dana definitivno ubacio u petu brzinu. Mogli nismo reći da Flego šiba sto na sat i nema gdje ga nema. Daje intervjue u vodećim medijima, druži se u emisiji "Đir" s poznatim riječkim voditeljem i novinarom Davorom Jurkotićem, pa se uz pomfrit, šnicle i mineralnu vodu prisjeća svojih studentskih dana u legendarnoj menzi Index u Rijeci. Uz sve to, prvi put javno govori o svojim sinovima Ivi i Dinku.
Flego u druženju s Jurkotićem otkriva i planove za žičaru Medveja-Učka, trudi se biti opušten, ležeran, nenametljiv, čovjek iz naroda, ali opet urbani tip. Gotovo iz sata u sat na svom Facebook profilu objavljuje novosti, lijepi kratke snimke i izjave te u neformalnoj i kratkoj formi govori o ključnim programskim politikama koje, preseli li u Bruxelles, obećava promovirati.
Slučajno ili ne, Flego izbjegava pričati kao političar, želi se približiti onom malom čovjeku i nekad mu to polazi za rukom. Tako je, recimo, u videu za Dan voda, u prvom planu na koncu završila, umjesto čovjeka - slatka patkica
Plomin i Kaštijun
Kaže Flego u svom šarmantnom filmiću:
"Voda za sve - moto je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda. Da, za sve ljude, ali i životinje. I za ovu prekrasnu patkicu koja mi ovdje radi društvo. Iz tog razloga pozvani smo svi mi čuvati vodu, čuvati zrak. Čuvati zemlju kako bi imali čistu vodu i kako bi se mogli održivo razvijati. Čuvajmo vodu", poručuje potencijalni europarlamentarac.
Ništa spretnije nije ispala ni izjava o energetskoj politici, kada u prvi plan stavlja održive izvore energije.
"Europa treba počivati na novim principima, na čistoj energiji, na održivom razvoju i iz tog razloga zalagat ću se za povećanje energetske učinkovitosti, za povećanje alternativnih izvora energije i smanjenje ispuštanja Co2 u atmosferu, kako bi bili zdravi i onda imali čist okoliš".
Iz ovog je jasno da Flego to ne zna adekvatno predočiti, jer izjava da ćemo zbog smanjenja Co2 biti zdravi je suviše banalna.
Sjedne li u stolicu EU parlamentarca, a na tragu ovih obećanja, bit će zanimljivo pratiti kao će se Flego postaviti po pitanju termoelektrane Plomin 1 i mogućeg daljnjeg korištenja uvoznog ugljena, te hoće li kao Istrijan za svoju Istru lobirati za alternativne izvore energije te naći rješenje ili investitore za rješavanje SRF-a koji se gomila na Kaštijunu.
*********************************************************************************
DESNICA  NA SRCU,
 DO DALJNJEG SE UDARA PO PRSTIJU !

Nema komentara:

Objavi komentar