utorak, 7. svibnja 2019.

ČEMU TAJ LJUDSKI NAROĐAJ SVRTAN UZ SAMOG PACOVA

ISTRAGA

NOVI ZAPLET U AFERI SMS: POLICIJA UPALA U KUĆU FRANJE VARGE Nakon pretresa su ga odveli na saslušanje pa objavili zašto su to učinili

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 07.05.2019. u 10:40



Hanza Media




Po nalogu nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu izvršena je pretraga kuće Franje Varge u Belišću te je on nakon toga odveden na razgovor zbog odavanja tajne.
Njegov odvjetnik Mario Poljakrekao je za N1 kako je policija došla jutros te da je razlog pretrage "povreda tajnosti postupka". Poljak dodaje da uopće ne razumije kako je to moguće.
Podsjetimo, nedavno je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo istraživanje zbog presretanja mailova protiv Milijana i Joze Brkića, Franje Varge i Blaža Curića, i proglasilo ga tajnim.
Franjo Varga, podsjetimo, odlučio je, kako tvrdi, progovoriti o lažnim SMS-ovima te je prošloga tjedna zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu.
“Istražitelji će uskoro doznati od koga sam dobio SMS prepisku u slučaju Mamić, jer ja ne želim robijati za ono što je netko drugi skrivio, a Milijan Brkić nema nikakve veze s tom prepiskom, kao ni Blaž Curić"rekao je Varga prošli tjedan.
Vezano za medijske napise o pretresu kuće Franje Varge Ministarstvo unutarnjih poslova RH izdalo je priopćenje za javnost:
- Policijski službenici Ravnateljstva policije, temeljem naloga nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, provode kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 37 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Odavanje službene tajne“ iz članka 300. Kaznenog zakona i „Povreda tajnosti postupka“ iz članka 307. Kaznenog zakona.
Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom ožujka i travnja ove godine drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi, a koje istraživanje je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku proglasilo tajnim.
Navedeni 37-godišnjak nazočio je tijekom jutra pretrazi obiteljske kuće u Belišću koju po nalogu nadležnog suda u Osijeku pretražuju policijski službenici.
Po završetku kriminalističkog istraživanja o rezultatima provedenih radnji bit će obaviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu - navodi se u priopćenju.


Osijek, 060519
Franjo Varga dosao je u USKOK u Osijeku dati iskaz.
Na fotografiji: Franjo Varga.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX

Danas je tjednik Nacional objavio da je, prije nešto više od godinu dana Blaž Curić, kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a, zatražio od Franje Varge, ključnog protagonista afere SMS, da nadzire elektronsku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Nema komentara:

Objavi komentar