ponedjeljak, 6. svibnja 2019.

ULJANIK: DVOSTRUKIM UDARCEM MALJEM PO GLAVI




Radnicima Uljanika koji imaju dugove šest mjeseci mira, ALI ZBOG OVRHA BI MOGLI OSTATI BEZ KUĆA I STANOVA

 | Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

(M. MIJOŠEK)

Udruga Blokirani dogovorila je s agencijama za naplatu potraživanja da šest mjeseci ne utjeruju dugove od radnika Uljanika i 3. maja * To znači da bi radnici pola godine trebali biti na miru kad su u pitanju dugovi prema bankama, teleoperaterima i ostalima * Iz HUAN-a ističu da će se svakom slučaju pristupiti individualno i da je radnicima-dužnicima najbolje da se jave agencijama i pozovu se na ovaj sporazum

"Neće biti lavina ovrha i blokada računa koje bi uništile i Pulu i Rijeku", poručila je predsjednica Udruge Blokirani Miriam Kervatin, koja je danas izvijestila o dogovoru sa Hrvatskom udrugom agencija za naplatu potraživanja (HUAN), prema kojem će se provesti šestomjesečni moratorij na ovrhe za sve radnike Uljanika i 3. maja. Istaknula je da njezina udruga čini ono što bi u ovim najtežim trenucima za radnike trebala činiti država.
- Smatram da ljudi koji se nađu u teškim životnim situacijama ne smiju biti osuđeni doživotnom blokadom i gubitkom sve imovine. Naime, ovršnim zakonima Republike Hrvatske svaki se dug pretvara u hipotekarni kredit i obitelji su osuđene na strah od svake nove ovrhe i blokade te gubitka jedinog krova nad glavom, što je nedopustivo. Iznimno sam sretna što mogu dati mali doprinos u rješavanju problema radnika i ovim putem najaviti moratorij na ovrhe te darovati ovaj iznimno vrijedan poklon Puli i okolici. Najavljujem to s velikim olakšanjem jer znamo da bi lavina ovrha ugušila tisuće obitelji, ali i Pulu i Istru, kao što je svojevremeno propast industrije u Čakovcu, Sisku i Križevcima, ali i diljem Hrvatske, uništila živote 300 tisuća obitelji, istaknula je Kervatin.
Iživljavanje nad ljudima
Naglasila je da je Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja pokazala veliku dozu socijalne osjetljivosti i odgovornosti, jer je prijedlog Udruge Blokirani prihvaćen bez oklijevanja.
- Kao Puležanka i žena koja cijeli svoj život živi pored Uljanika, želim pomoći svojim sugrađanima i ovim javnim dogovorom osigurati odgodu svim radnicima koji već mjesecima nisu primili plaću. Moratorij se odnosi na sve ovrhe koje su banke, teleoperateri i kartične kuće prenijeli na agencije za naplatu otvorenih potraživanja i trajat će dok god te obitelji ponovno ne stanu na noge i ne oporave se. Ovo je put kojim se mora ići, navela je Kervatin.
Naglasila je da ovo nije prvi put da Udruga Blokirani preuzima državničke ovlasti i rješava probleme koji bitno utječu na malog čovjeka jer, kako je rekla, i sami najbolje znaju kako je to kada ne primate plaću.
*********************************************************************************
Prvim ga  udarcem po glavi opljačka Dumski razbojnik.
Drugim ga bankovna ovrha pretvara u skitničkog proletera zbog neplačenih kredita.
Nek se vidi tko će dalje uzdržatai tu dvoglavu aždaju probavnog sustava bez dna !

Nema komentara:

Objavi komentar