subota, 18. svibnja 2019.

KOLATERALNE ŽRTVE JEDNOG STEČAJNOG SUSTAVA




KOLATERALNE ŽRTVE

Prije propasti brodogradilišta o njima su brinuli radnici: GLADNE MAČKE U ULJANIKU TREBAJU POMOĆ

 | Autor: Borka PETROVIĆ

Želja nam je nabaviti neki stari kontejner koji bismo smjestili na Kaštijunu, gdje već čuvamo pse koje udomljujemo. Tamo bismo napravili mačje sklonište, kazala nam je Dijana Bekić iz udruge Fido

Nakon stečaja i odlaska posljednjih radnika na biro rada u krugu brodogradilišta Uljanik ostalo je dvjestotinjak mačaka. Njihov broj svakodnevno raste budući da su neke od njih skotne. O njima su se, dok su mogli, dobro skrbili uljanikovi radnici, a to neki čine i dan danas, premda su i sami u nezavidnoj situaciji.
Udruga Fido, uz financijsku pomoć Grada Pule, krenula je prije nekoliko mjeseci s akcijom sterilizacije odnosno kastracije mačaka u krugu brodogradilišta. S obzirom na to da je cijeli postupak pao na leđa nekolicine volontera do sada ih se uspjelo sterilizirati impozantan broj - njih 60.
Od predsjednice udruge Dijane Bekić doznajemo da hrane za mace trenutno kronično nedostaje. Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na broj Udruge za zaštitu životinja Fido PBZ HR9223400091110911734, SWIFT/BIC:PBZHR2XXXX, poziv na broj 99, svrha plaćanja: donacija za liječenje mačaka u Uljaniku te hranu i materijal za izgradnju skloništa, ili ostaviti kupljenu hranu u ZOO shopu "Pipi" na tržnici ili u veterinarskoj ambulanti na Punti, s naznakom da je riječ o hrani za udrugu Fido.
- Bilo bi idealno kada bi mace dobile svoje udomitelje ili kada bi nam se barem javili volonteri koji bi nam pomogli pri hvatanju maca i njihovoj skrbi, priča nam Bekić dodajući da su mačke počeli hraniti još u siječnju, kada su radnici bili u problemima radi neisplate plaća, a to će nastaviti činiti i dalje svake srijede i petka. Ukoliko netko želi doći vidjeti mace i neku od njih udomiti to može učiniti na način da se javi Bekić na broj telefona 092/367 8222 ili putem Facebooka. Bekić naglašava da će sve mačke u novi dom ići zdrave i sterilizirane pa novi vlasnik neće imati nikakvih obveza, do brinuti se za njih. 
- Želja nam je nabaviti neki stari kontejner koji bismo smjestili na Kaštijunu, gdje već čuvamo pse koje udomljujemo. Tamo bismo ogradili jedan dio te u kontejneru napravili mačje sklonište, kazala nam je Bekić dodajući da će za to tražiti pomoć Grada Pule ali i svih koji im mogu donirati stvari poput željeznih stupova, ograde…
U akciju spašavanja mačaka uključili su se i brojni volonteri iz Zagreba, koji prikupljaju hranu za ove životinje, a osnovana je i grupa "Mackarice za Uljanik" putem koje se prikuplja pomoć za ove nemoćne i ostavljene životinje, jedne od kolateralnih žrtava propasti pulskog brodogradilišta.

Nema komentara:

Objavi komentar