subota, 16. svibnja 2020.

GNUSNI OBRAČUN POLITIKANSKE OPSOJNOSTI NA ČELU EU

OBRAČUN

ZAMJENICA OPTUŽUJE ZAGREBAČKOG ŽUPANA ZA POLITIČKU OSVETU: Naredili su mi smjenu SDP-ovih pročelnika zbog Zmajlovićevih kritika na račun župana Kožića

    AUTOR: 
    • Matija Boltižar
  •  OBJAVLJENO: 
  • 16.05.2020. u 09:20
Zagreb, 200717.
IKEA, Alfreda Nobela 2.
Svecanost postavljanja kamena temeljca i pocetak radova Designer Outlet Croatia.
Na fotografiji: Stjepan Kozic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX

Stjepan Kožić

“Koriste se neistinama. Samo predlažem jedan upravni odjel manje i neke preinake”, ističe župan
Nadica Žužak, zamjenica župana Zagrebačke županije, ovaj je tjedan poslala mail pročelnicima Velimiru Kokotu i Mireli Katalenac u kojem ih moli da dobrovoljno odstupe sa svojih pozicija.
Kako je navela, naputak za takvu odluku dobila je od župana Stjepana Kožića i potpredsjednika njegove stranke Vlade Horina, koji joj je osobno na sastanku prenio županov zahtjev. Kao razlog odstupanja navedeno je “političko vrijeme pred nama”.
Većina u skupštini
Kako bi se u potpunosti shvatila pozadina ovog zahtjeva, potrebno je dati još neke dodatne informacije. Važno je napomenuti da je u početku ovog saziva Skupštine većinu držala koalicija HSS i SDP-a, no onda je došlo do velike rošade u kojoj je HDZ preuzeo većinu u Skupštini.
Aktualni župan Kožić napustio je potom HSS i osnovao vlastitu stranku te prekinuo suradnju sa SDP-om, pa tako sada većinu u Skupštini drže HDZ, stranka Milana Bandića te Kožićeva nezavisna lista s još nekoliko stranaka. Druga važna informacija jest da su spomenuti pročelnici članovi SDP-a, ali su posao dobili prije dvije i pol godine preko javnog natječaja te ih se ne može samo tako smijeniti. I treće, čelnici lokalnog SDP-a posljednjih su nekoliko tjedana intenzivno napadali župana Kožića zbog netransparentnog korištenja sredstava iz Fonda za pomoć gospodarstvu u doba pandemije koronavirusa.

Nema komentara:

Objavi komentar