četvrtak, 3. ožujka 2016.

BALKAN NA SVOM POVIJESNOM REPU GLOBALE

Tihomir Oresković i Davor Majetić (Dragan Matić/CROPIX

Orešković: Vlada spremna surađivati s poslodavcima

Objavljeno: 03.03.2016 | 17:09Zadnja izmjena: 03.03.2016 | 17:151 komentara
Predsjednik Vlade Tihomir Orešković u četvrtak je predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) naglasio da je Vlada spremna na suradnju s poslodavcima, radi zajedničkog i partnerskog djelovanja u stvaranju i provedbi mjera gospodarskog programa, priopćeno je u četvrtak iz Vlade.
Premijer Orešković, navodi se u priopćenju, istaknuo je otvorenost Vlade prema idejama i prijedlozima privatnog sektora te izrazio nadu u buduću aktivnu suradnju na realizaciji reformi i gospodarskog oporavka.
"Predstavnici HUP-a predložili su znatan broj kratkoročnih i dugoročnih mjera za gospodarski oporavak i poboljšanje investicijske klime u Hrvatskoj, ističući čvrstu potporu radu Vlade, spremnost na partnerstvo, konstruktivnu suradnju te socijalni dijalog. U okviru konstruktivne suradnje s Vladom, predstavnici HUP-a su na raspolaganje Vladi stavili sve svoje stručne potencijale kako bi implementacija predloženih mjera bila čim uspješnija i učinkovitija. Također, predložili su i osnivanje koordinacijskog tijela koje bi svojim djelovanjem omogućilo učinkovitiju komunikaciju i suradnju", navode iz Vlade.  Dodaju da je predsjednik Vlade pozvao predstavnike HUP-a da čim prije dostave svoje prioritetne i konkretne prijedloge......
     ****************************************************************************************

Upravo to, na čemu su zadužene sve vlade svijeta, da pokorno služe i sprovode interese poslodavaca sve od kada je začeta Država.
Znakovito da premijer Orešković, koji dolazi s američkog kontinenta, posve ignorira povijesnu činjenicu koja se u Americi rađa sa ekonomskom kriznom tektonikom 2008.godine, u kojoj se, prema riječima Yanisa Varoufakisa, zbiva jedno od najvećih podržavljenja bankrotiranog privatnog vlasništva, koje je po svom omjeru prešlo i onu Lenjinovu pretvorbu privatnog vlasništva Rusije u držanu imovinu.


Izuzetci ili pravila na kojima se zasnivaju šarenila obmanjivanja klasno podčinjenih masa ?!.

Severino-SUMANUTA VREMENA

Nema komentara:

Objavi komentar