ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

NESMOTRENOST


Može mi  se predbaciti  na razne načine da sam bio, po pitanju gospodina Kutleše,  istarskog biskupa, suviše kratak, nedorečen. neobrazložen, ali mi nikako se ne može predbacivati da sam bio nesmotren. .Jer se upravo ta nesmotrenost odnosi na vašeg pastora, a nikako na mene   Gospodinovo uskrsno poslanje svojoj slijedbeničkoj pastvi koje je bilo sažeto u tri gole riječi:  STRAH, VJERA  i ČUDO - njegova je mantra , njegova je nesmotrenost.     Što više , na tim se trima stupova milenijima gradi  jedna  od najvećih pozadinskih laži kojima se omamljuju , od strane poganskih posjednika svih životnih sredstava  nad golorukim  i stvaralačkim masama.
Jeste li , pri tome,  gospodine biskupe barem čuli za Isusovo Rano Kršćanstvo?!
Ako se postave na analitički stol sva ta vaša tri zastrašujuća vjerska čuda, moči će se lako ustanoviti da,  polazeći od sebe, ne posjedujete ni jedno  od njih.
Nema nikakvih fakta  koji bi potvrdili da Vi doista vjeruje u sva tri, kao ni u jedno - niti u svako od njih pojedinačno.

ČUDO: ako ga se ne iskusi nema nikakve podloge da se vjeruje u njega. Ako ga se pak doživi, onda postaje  hitni i dobronamjerni savjet da se žrtva podvrgne psihijatijskoj struci.  Osim  dabome,  ako to njegovo čudo nije bilo pečeno,  prema riječima od samog poglavara  pape Francesca - kod Mostarskim fabrikanata  gospe iz Međugorja.

VJERA: Živjeti u lojnom gnijezdu, u toplini i u izvrsnoj ishrani , koje je stečeno na leđima, znoju, suza i krvi vlastite gladne i zamrznute pastve, može li se to smatrati nečijom VJEROM  ili DRSKOŠĆU?!


STRAH, napokon.    Ne samo da ta društvena pošast  ne prijeti gospodinu Kutlešu, niti se ima razloga  pribojavati toga,  jer , tko nije bio opržen taj ne zna što je opekotina.

www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar