nedjelja, 6. ožujka 2016.

SOCIJALIZAM - KOMUNIZAM

Engels i Marx , u svojim su stvaralačkim teorijama međunarodnog revolucionarnog socijalizma, podjednako se izražavali riječima  Socijalizam i Komunizam, već prema danim okolnostima, koje su im nametale pojave buržujskog socijalizma i utopijskog komunizma osamnaestog i devetnaestog stoljeća, sve  kako bi svoje znanstvene teorije što jasnije  distancirali od toga.

Suvremeni razvoj kapitalizma, koji upravo zahvaljujući distorznim teorijama Druge i Treće internacionale, odnosno njihovog  Socijaldemokratskog reformatorstva i Komunističkog  podržavljenja socijalizma kao prve faze komunizma, osigurava svoj daljnji opstanak sve do naših dana, koje se prerađuju u liberalnu demokraciju i osnaživanje  ekonomske tiranije.u vlastiti i umišljeni društveni  perpetum mobile.

Nakon što su Socijaldemokrati i Komunisti svojim zločinima posve isplivali na površinu 21. stoljeća , Socijalizam i Komunizam postaju dva izričito različita pojma, odnosno Marx-Engelsov znanstveni Socijalizam i Lenjinov zločinački Komunizam postaju , poput dva različita kemijska elementa posve nespojivih svojstava.
www.severinomajkus.com       

Nema komentara:

Objavi komentar