srijeda, 2. ožujka 2016.

CIVILIZACIJA U ŠAPAMA PLAGIJATORSKE DEMOKRACIJE

PREPISIVANJE NA POLICIJSKOJ ŠKOLI

OMILJENI MENTOR MEĐU KRUPNIM POLICIJSKIM 'ZVJERKAMA' Mentor Milijana Brkića na Visokoj policijskoj školi 'zaslužan' za čak 18 plagijata!

  • Milijan Brkić
    Davor Pongračić / CROPIX
Objavljeno: prije 1 h i 2 min
Mato Pušeljić je od 2006. do 2012. bio mentor Tomiću od kojeg je prepisao Brkić, a zatim i Vraniću koji je kopirao Brkića
Viši predavač Mato Pušeljić bio je iznimno tražen mentor završnih radova na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu. U listopadu 2012. razjasnit će se i zašto.
Tada je peteročlana komisija Policijske akademije obavila pregled svih završnih radova obranjenih na Visokoj policijskoj školi od 2000. do listopada 2012. Otkrića spomenute komisije sastavljene od profesora Policijske akademije bila su šokantna: od 2006. do 2012. pod mentorstvom Mate Pušeljića čak 18 polaznika Visoke policijske škole potpuno je ili u vrlo značajnom dijelu prepisalo završne radove od svojih kolega koji su na istoj školi diplomirali godinu ili dvije prije. Mentor onima od kojih se prepisivalo kao i onima koji su prepisivali bio je isti profesor - Mato Pušeljić. Komisija je također otkrila da su pod mentorstvom još troje profesora Visoke policijske škole plagirani završni radovi - pod mentorstvom Franje Magušića sedam radova, pod mentorskim vodstvom Davora Solomuna tri rada i pod mentorstvom Milivoja Jelenskog dva završna rada. Na toj najvišoj policijskoj obrazovnoj ustanovi u državi u samo šest godina plagirano je 30 završnih radova, od čega je 8 radova prepisano u potpunosti, 9 radova prepisano je od 95 do 99 posto, u sedam slučajeva prepisano je od 70 do 80 posto tuđeg rada i u ostalih osam radova prepisano je od 25 do 70 posto tuđeg rada.

Uvid u spis

Navedeni podaci sadržani su u dokumentu naslovljenom “Izvješće o izvršenom pregledu završnih i specijalističkih radnji”, čiju smo presliku našli u pravomoćnom sudskom spisu Milijana Brkića na zagrebačkom Upravnom sudu. Naime, nakon pravomoćnog okončanja sudskog postupka moguće je od suda dobiti uvid u sudski spis, što smo i učinili.
Spomenuto izvješće koje smo pronašli u Brkićevu sudskom spisu pokazuje da je više od polovice plagiranih radova (18 od 30) nastalo pod mentorskom palicom Mate Pušeljića, a među njima je i onaj glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića. Predavač Pušeljić očito je bio omiljeni mentor krupnim policijskim “zvjerkama”. Među 18 plagiranih završnih radova nastalih pod Pušeljićevim mentorstvom, uz Brkićevu je i završni rad Bandićeva “sigurnjaka” Roberta Ljutića te završni rad jednog od voditelja osiguranja bivšeg predsjednika Ive Josipovića, Silvija Toplaka.

Prepisano 99 posto

Komisija je ustvrdila da je Ljutić 2009. prepisao 99 posto završnog rada Tomislava Pavkovića obranjenog na Višoj policijskoj školi 2007. Pavković je svoj rad naslovio “Ravnateljstvo policije u sustavu MUP-a RH”, Ljutić je taj naslov tek malo preoblikovao u “Djelokrug rada i organizacijska struktura MUP-a RH”. Profesor Mato Pušeljić bio je mentor obojici.
Iz izvješća pronađenog u sudskom spisu Milijana Brkića vidljivo je da je završni radStanka Tomića naslovljen “Policijske organizacijske strukutre” obranjen 2009. prepisan dva puta u dvije godine: prvi ga je prepisao Milijan Brkić 2010., a drugi putTomislav Vranić 2011. Za razliku od Brkića koji je malo preoblikovao naslov prepisanog Tomićeva rada, Vranić se nije potrudio ni toliko, pa je od Tomića prepisao i naslov. Mentor svoj trojici, treba li isticati, bio je Mato Pušeljić. Iako su Pušeljićevi studenti čije je završne radove mentorirao obično prepisivali radove kolega koji su diplomirali godinu, najviše dvije godine ranije, u studenom 2011., Pušeljić je nadmašio samoga sebe.

Imaju iste naslove

U razmaku od samo tri dana na Visokoj policijskoj školi obranjena su dva potpuno identična završna rada nastala pod njegovim mentorstvom, a da stvar bude apsurdnija, oba su imala i identične naslove: “Menadžerske razine MUP-a RH”. Mato Pušeljić pod čijim je mentorstvom plagirano 18 radova dobio je 2014. otkaz na Visokoj policijskoj školi, a ostala trojica tamo rade i danas. Nakon otkaza zaposlio se na Visokoj školi za poslovanje i upravljanje “Baltazar Adam Krčelić” u Zaprešiću na kojoj predaje menadžment.


Komisija za pregled diplomskih

Pregled završnih radova obranjenih na Visokoj policijskoj školi obavila je komisija Policijske akademije u sastavu: mr.sc. Davor Štrk, predsjednik komisije, mr.sc. Željko Mršić, Velimir Tišma, Jure Tadić i Nikola Protrk    
      ************************************************************
Sustav obezvrijeđenog čovjeka na marginama mumifikacije ili hibernacije njegova evolutivnog intelekta ?!
Severino-SUMANUTA VREMENA 

Nema komentara:

Objavi komentar