srijeda, 30. ožujka 2016.

BREAKING NEWS

Malena već 24 godine zbog ozlijeđenog krila ne može letjeti na jug. Međutim, njezin Klepetan se svake godine vraća baš njoj i zajedno imaju mlade na krovu kuće pored Slavonskog Broda. Njihova ljubavna priča ne bi bila moguća bez gospodina Stjepana Vokića i njegove velike ljubavi prema prirodi i životinjama. On svaki dan brine o Malenoj kako bi preživjela zimu i zdrava dočekala Klepetana. Kad se izlegu njihove mlade rode, gospodin Vokić svaki dan lovi 10 kg žive ribe jer Malena ne može sama prehraniti male ptice. U njegovoj brizi o Malenoj puno je prepreka, ali ljubav uvijek pobjeđuje.
Svake godine ovaj najromantičniji hrvatski par iznova dotiče srca i izaziva neopisive simpatije ljudi. Topla i realna priča o rodama koje jasno pokazuju ono čemu svi težimo kada pričamo o ljubavi u njenom najširem smislu. Jedna od najljepših lokalno relevantnih ljubavnih priča predstavlja istinski povod i inspiraciju za dijeljenje ljubavi.
Kao i obično Klepetan je nakon kratkog pozdrava sa svojom dragom, sletio na travnato školsko igralište i čekao da mu njegov prijatelj Stjepan Vokićdonese pokoju ribu i kantu s vodom kako bi se mogao napiti i urediti za svoju vjernu družicu.
Tko zna što je sve prošao na tom dalekom putovanju; preletio je čak 13 tisuća kilometara i 15 država kako bi stigao do njihova gnijezda u Hrvatskoj, no prljav i izmoren, ipak se vratio živ i zdrav. Kao pravi gospodin tada odlazi na krov kod Malene i sreći nema kraja, obje rode zabacuju glave unazad i od veselja klepeću dajući svima do znanja da njihova ljubav još živi. S obzirom da je prešao dug i težak put kako bi opet vidio svoju voljenu, Klepetan ne gubi ni sekunde, nakon pozdrava, odmah kreće u akciju.
Klepetan i Malena ni ne slute koliko je ljudi inspirirano njihovomljubavnom pričom. U posljednjih nekoliko dana moglo se vidjeti na tisuće poruka podrške ovoj epskoj ljubavi na velikom Janinom ekranu postavljenom na Trgu bana Jelačića s kojeg su se pratili posljednji dani samoće najpopularnije rode u Hrvatskoj, Malene.
I dok smo se svi opet uvjerili da ljubav preživi sve prepreke koje joj stoje na putu, uskoro će s dimnjaka školskog krova, kao i svake godine, tata koji je podigao mnoge naraštaje, učiti nove ptiće letjeti, svakoga dana donositi ribice, žabe i kukce, sjediti na njima i grijati ih da odrastu, i na kraju pripremati za polazak na jug. Tamo će naposljetku i sam krenuti, a Malena će opet čekati i nadamo se još jedne godine dočekati!
Najljepšu ljubavnu priču Malene&Klepetana pratimo nawww.vodasporukom.com

Nema komentara:

Objavi komentar