četvrtak, 22. studenoga 2018.

BITI ĆE NEŠTO OD MOJE AUSTRALIJE

BUJANCU I SEDLARU ZABRANJEN ULAZAK U AUSTRALIJU Vizu je dobio 26. listopada, ali mu je poništena na dan putovanja

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 22.11.2018. u 15:22



Zagreb, 260116.
Agencija za elektronicke medije, Jagiceva ulica.
Predsjednici vijeca za elektronicke medije Mirjani rakic urucili cetnicku sajkacu. Branitelji su prosjvedovali ispred agencije zbog privremenog oduzimanja koncesije Z1 televiziji zbog istupa u emisiji Markov trg.
Na fotografiji: Velimir Bujanec.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX




Televizijskom voditelju emisije ‘Bujica’ Velimiru Bujanecu zabranjen je ulazak u Australiju gdje je trebao otputovati ovog vikenda povodom australske premijere filma ‘Hrvati i Australija’ Jakova Sedlara.
Bujanec je na svom Facebook profilu napisao kako je vizu dobio 26. listopada, no da mu je poništena na dan putovanja iz njemu nepoznatih razloga.
- Ne znam je li u konkretnom slučaju riječ o ‘zasluzi’ cro-udbaške ili srbijanske diplomacije, no, opće je poznato da je ova druga ipak nešto sposobnija…, napisao je Bujanec, koji je prije četiri godine pravomoćno osuđen na deset mjeseci zatvora zbog dilanja kokaina.
No, viza nije odbijena samo Bujancu, već i redatelju filma, Jakovu Sedlaru
Kako donosi Felix Magazin, Sedlaru je u Los Angelesu, gdje je boravio posljednjih dana, uskraćen ukrcaj u zrakoplov.
Razlog je, kao i u slučaju Bujaneca, poništena viza za Australiju. Viza, s kojom je Sedlar već ranije putovao za Australiju, bila je važeća i vrijedila je pet godina.
Neslužbeno, razlog za poništavanje viza Bujanecu i Sedlaru je to što su prijavili da u Australiji putuju turistički. Kako su, prema vlastitim najavama, trebali promovirati film, to je navodno ocijenjeno kao poslovno a ne turističko putovanje
*******************************************************
Kontinent u kojem mladi i  fizički sposobni volonteri-čuvari lijepih i opasnih plaža. dužni su polagati ispit, i plačati redovnu članarinu za tu časnu humanističku struku.
Uređivanje gradskih parkova i kontinentalne infrastrukture, podrezivanja stabala i čišćenje korova, melje se u sitno, te polaže na određene hrpe diljem zemlje, za svrhu da se građani besplatno posluže kao gnojivom za svoje vrtlarstvo.
Dok se krupnije granje reže na komade, i razvozi se diljem auto puteva na uređene picknic prostore, na kojima putnici nalože vatre, te nakon uporabe - pogase vatru.
Osobe poput Bujanca i Sedlara ne mogu ući u tu zemlju, jer, vjerojatno, nemaju potrebnu educiranost za sličnu humanističku struku.  

Nema komentara:

Objavi komentar