petak, 23. studenoga 2018.

K0SOVO DANAS

DRAMATIČNA ESKALACIJA

PUCNJAVA, SIRENE I UHIĆENJA U MITROVICI Kosovski specijalci rano jutros upali u srpski dio grada i uhitili dvojicu policajaca

    AUTOR: 
    • Hina,
    •  
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 23.11.2018. u 08:09



Profimedia/Screenshot




Pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije ROSU upali su rano jutros u sjeverni dio Kosovske Mitrovice, s više od deset policijskih vozila, i zauzele ključne položaje u gradu.
Pod izgovorom da traže osumnjičene za ubojstvo Olivera Ivanovića priveli su pripadnika Kosovske policije Dragišu Markovića, koji je već bio uhićen u okviru istrage o napadu na čelnika Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda.
Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić je rekao za srpske medije da su uhićeni policajaci Dragiša Marković i Saša Ćurčić te da su pripadnici ROSU-a upali u njihove stanove, brutalno ih tukli puškama i nogama te ih odveli u nepoznatom pravcu...
Osim njih dvojice uhićene su još dvije osobe. Prilikom uhićenja čuli su se rafali iz automatskog oružja, oglasile su se i sirene za uzbunu. Kako doznaju Novosti, pripadnici Kosovske policije su pokušali uhititi Milana Radojčića, potpredsjednika Srpske liste. Kako pišu srpski mediji, građani se spontano okupljaju na gradskom trgu u očekivanju da će se situacija smiriti.
Predsjednik Aleksandar Vučić od jutra ima izvanredne sastanke sa šefovima Vojske Srbije, policije i drugih sigurnosnih službi.
Zbog jutrošnjeg incidenta hitno je sazvana izvanredna sjednica Vlade Srbije.
Uhićeni Srbi su prebačeni u policijsku postaju u južnom dijelu Mitrovice. Prema zadnjim informacijama, specijalci ROSU-a su se povukli iz sjevernog dijela grada pod kontrolom Srba prema Južnoj Mitrovici.

Nema komentara:

Objavi komentar