četvrtak, 15. studenoga 2018.

OD KAKO POSTOJI, DRŽAVA JE BILA, JEST I BIT ĆE, VJEČNO SABIRALIŠTE LJUDSKOG ŠKARTA, KOJI UPRAVLJA KLASNIM DRUŠTVOM







NAJODGOVORNIJA OSOBA IGNORIRA JAVNOST

Sramotno ponašanje Adriana Jakusa, prvog porečkog IDS-ovca OTVARA SVE VEĆE SUMNJE U NAMJEŠTANJE NATJEČAJA



Iz kuloarskih priča, potkrijepljenih nizom indicija, proizlazi da se natječaj namješta za jedan svjetski lanac brze hrane koji je navodno zainteresiran samo za jednu parcelu, a ne za cijeli teren, pa je zbog toga i došlo do cijepanja zemljišta na dvije čestice

Koje sve zakulisne igre krije javni natječaj za prodaju dviju parcela u Servisnoj zoni u Poreču javnost očito neće saznati od najodgovornije osobe. Riječ je o Adrianu Jakusu, predsjedniku gradske Komisije za raspolaganje imovinom veće vrijednosti, a ujedno i predsjedniku Gradskog vijeća Poreča te prvog čovjeka porečkog IDS-a.
Naime, nakon što su neki od zainteresiranih kupaca anonimno ukazali na detalje koji u najmanju ruku bude sumnju da je natječaj režiran za unaprijed odabranog kupca, Jakus ni jučer nije našao za shodno pojasniti neke čudne stvari u samoj provedbi natječaja. Nakon što se u utorak nije odazivao na naše telefonske pozive i poruke, jučer je Jakus najprije izrazio spremnost za razgovor o ovoj temi, da bi se kasnije očito predomislio. Očito je sve što ima za reći puko ignoriranje slučaja koji bi tek mogao postati pravi slučaj.
Iz kuloarskih priča, potkrijepljenih nizom indicija, proizlazi da se natječaj namješta za jednu svjetski lanac brze hrane koji je navodno zainteresiran samo za jednu parcelu, a ne za cijeli teren, pa je zbog toga i došlo do cijepanja zemljišta na dvije čestice.
Sumnjivi elementi
Kako smo jučer izvijestili, na natječaju koji je trajao od 30. listopada do 14. studenog, odnosno do jučer, a objavljen je praktički samo interno, zapravo skriven od očiju javnosti, prodavalo se građevinsko zemljište 4187 od osam i pol tisuća kvadratnih metara, koje je za ovaj natječaj prepolovljeno na dvije podjednako velike čestice površine 4.249, odnosno 4.300 kvadrata. Početna cijena za svaku od parcela, na temelju procjene tržne vrijednosti, iznosi više od 500 tisuća eura. Začkoljica u samoj objavi odnosila se na datum objave natječaja, koji do predzadnjeg dana njegova trajanja uopće nije bio vidljiv na internetskoj stranici.
Nejasno je i zbog čega se išlo u cijepanje katastarske čestice na dva dijela, umjesto da se najprije pokuša prodati u cijelosti. Možda je interes kupaca za manje parcele doista veći, pa Grad računa da će odvojenom prodajom ipak uprihodovati veća sredstva, međutim takav pristup ne ide na ruku zainteresiranima za oba terena, jer u slučaju da njihova ponuda bude najpovoljnija samo za jednu parcelu, u konačnici će izvući deblji kraj. Tim više što odustajanjem od kupnje polovice za koju je bio najpovoljniji gubi pravo na povrat jamčevine koju je uplatio. (Milan PAVLOVIĆ)

Nema komentara:

Objavi komentar